ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ

Το φωνητικό σύνολο Diathlasis δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2020 από τη μαέστρο και αυτοσχεδιάστρια φωνής Κωνσταντίνα Σαμακοβλή και τον vocalist και εκπαιδευτή φωνής Παναγιώτη Τερζάκη.

Tο ρεπερτόριο είναι ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια επεξεργασμένα αυτοσχεδιαστικά από τους ίδιους, καθώς και λεκτικές και γραφικές παρτιτούρες διαφόρων συνθετών.

Αφετηρία του φωνητικού συνόλου Diathlasis είναι η προσέγγιση της παραδοσιακής μουσικής, (της τόσο οικείας σε μας και μέρος του συλλογικού ασυνείδητου), μέσω του αυτοσχεδιασμού. Ξεκινώντας από την αποδόμηση των τραγουδιών, συνεχίζουμε στην επιλογή των στοιχείων που θα χρησιμοποιήσουμε: παραστατικά στοιχεία, στίχους, φράσεις ολόκληρες ή μέρος τους, λέξεις και σε πραγματικό χρόνο ανασυνθέτουμε τα τραγούδια δημιουργώντας πολυφωνικές υφές.

Diathlasis

Ebb 'n' Flow

Το πειραματικό φωνητικό σύνολο Ebb 'n' flow γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από τη μαέστρο Κωνσταντίνα Σαμακοβλή και τη χορεύτρια Ευαγγελία Χωριανοπούλου, με στόχο τη διερεύνηση των «αχαρτογράφητων νερών» διάδρασης του αυτοσχεδιασμού φωνής και κίνησης στην Ελλάδα. Ο πυρήνας των 13 γυναικών που το αποτελούν ταξιδεύει με μόνη σχεδία την κοινή αγάπη για τη μουσική και τον πειραματισμό. Η ομάδα Ebbnflow δε διαφέρει και πολύ από το κοινό της. Και οι δύο δρουν προσθετικά στην πλημμυρίδα της συγκίνησης και της ταυτόχρονης πλεύσης προς την αλήθεια της μουσικής και της συλλογικής έκφρασης.

Συνήθως όλα συμβαίνουν όταν κάποιος έχει μια ιδέα. Μετά βρίσκονται και άλλοι που πιστεύουν σε αυτή και ξεκινάει το ταξίδι προς την αναζήτηση. Αναζήτηση της μουσικής, της έκφρασης, της απελευθέρωσης, του εαυτού, της εξερεύνησης της φωνής και του σώματος με τις άπειρες δυνατότητές τους. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι των Ebbnflow βάζοντας η κάθε μια τα χαρίσματα και τις ικανότητές της οδηγηθήκαμε σιγά σιγά προς μια δυναμική ισορροπία, όπου η δημιουργία και η πρόκληση αποτελούν την παλίρροια κα την άμπτωτή μας. Χωρίς την Αγγελική, την Ευαγγελία, τη Βάσω, τη Γιασεμή, τη Δήμητρα, την Εύα, την Ηλέκτρα, την Κωνσταντίνα, τη Λένια, τη Σοφία και τη Σοφία, και τα υπόλοιπα κορίτσια δε θα είχαμε φθάσει ως εδώ.